til

Broskolens SFO afd. Friheden

2015 - 2016

BROSKOLENS SFO afd ROLFSTED "FRIHEDEN"

Skolevej 16

5863 Ferritslev Fyn

Tlf. 72533765 (kontor)

Mobiltelefon: 7253 4065

Om eftermiddagen er der bedst mulighed for at træffe os på mobiltelefonen

SFO Friheden modtager børn i alderen 6-10 år. Bh.kl.-3.kl.
Ialt 100 børn.
I tilrettelæggelsen af aktiviteter vil børnene ofte blive delt efter alder.

Mandag til torsdag 6.30- 8.10 / 14.10 -17

Fredag 6.30- 8.10 / 12 -16.10

Vi arbejder sammen afdelingen på Bøgehøjskolen om fællespasning af børnene i skoleferier

I Skolernes ferie er åbningstiden dog 6.15 - 17 - fredag 6.15- 16.10

Ansatte pr. 1/04 2016

Jens Andersen - Kontaktperson for SFO 2

mail: [email protected]

Pædagog

Birgitte (Gitte) Skøtt - kontaktperson for 0y

Michael Jørgensen- Kontaktperson for 1.x

Birte Bukh Hansen- kontaktperson for 2x og 3.x

Ditte Bjerregaard- Kontaktperson for 2y

Medhjælper:

Vibeke Hansen

Niels Pedersen-

Studerende:

I perioder modtager vi også personer i jobtræning, løntilskud og arbejdsprøvning.

Lokaler og indretning

Indskoling og SFO er samlet i samme afdeling. Børnene er mest i og omkring vores lille køkken, og gangen.

Klasseværelserne bruges til mere stille aktiviteter, fx. lektielæsning, leg med lego m.m.

Hver barn har plads i garderoben

Børnene bør altid have tøj med, så de kan være ude (regntøj, gummistøvler),

samt ekstra tøj, så der kan skiftes, når det bliver vådt.

Friheden benytter også gymnastiksalen, sløjdlokalet, skolekøkkenet og aulaen

Legepladsen

Vi har en stor grøn legeplads, med klatredskaber og mange buske. i 2009 er bålpladsen renoveret og der er opsat pavillion omkring. Der er også direkte adgang til sportspladsen og skolegården, som benyttes til cykling og rulleskøjteløb, lege og boldspilI 2012 fik vi lavet en minihockeybane

hverdagsprogram og faste aktiviteter

Vaner, aktiviteter & traditioner.

Både i dagligdagen og i årets løb er der naturligvis vaner og traditioner, som er holdepunkter i Friheden.

Morgen. Når børnene kommer om morgenen vil vi sørge for en god start på dagen. De sætter deres brik på tavlen når de møder.

Under morgenmaden er der fred og ro til at spise. Der er altid en voksen, som er ved bordet, som sørger for at der er hyggeligt og rart at spise der. Om vinteren er der ofte tændt levende lys.

Eftermiddag

Når eleverne får fri fra skole, hentes de i klasserne og overdrages til  SFO. -

Børn, der skal hjem på en anden måde, end de plejer, giver besked. De yngste plejer at have det skrevet på en seddel eller meddelelsesbog fra forældrene. OBS: Intra er ikke godt til hurtige beskeder- ring til os, hvis der er besked om fx ændret bustid.

På den måde, kan vi sørge for, at børnene kommer med den rigtige bus, går til fodbold, musik eller andre aktiviteter på de rigtige tidspunkter.

Når børnene tager hjem, siger de farvel til en voksen, som tjekker dem ud, samtidig sætter de deres brik på "Hjemme"

Børnenes brug af telefon: I 0-2 klasse skal børnene have lavet legeaftaler i forvejen, så ikke skal ringe til jer forældre på arbejde. Hvis børnene er i tvivl fx. hvilken bus de skal med, så hjælper vi gerne med at ringe.

I 3 klasse hjælper vi med at lære børnene fornuftig brug af telefon, både når de låner vores, og når de bruger deres egne.

Aktiviteter

De aktiviteter, der finder sted i SFO, er forskellige, men her kan nævnes boldspil, hulebygning, cykelværksted, træarbejde, syning, spil, madlavning, computer, lego og cykling,

I løbet af eftermiddagen serveres der et let måltid.

Jul:

I december fejrer vi selvfølgelig Julen med at pynte op, lave julepynt, nisserier og småkagebagning

der dufter af gran og småkager.

Januar: Der holdes 2 vinterfester i januar, en for 0-1 kl, og en for 2-3 kl

Fastalavn:

SFO Børnene holder fastelavn i skolen, og spiser fastelavnsboller i SFO om eftermiddagen.

Udflugter

I sommerhalvåret tager vi ofte på ture i området til skov og å -, medbringende maden. Disse ture er oftest i små grupper på gåben eller cykelture.

På alle klassetrin arbejder vi med at lære børnene at færdes sikkert på cykel, så de kan færdes trygt i trafikken

Kostpolitik

Morgenmad

Mellem kl. 6.30 og 7.30 serveres der morgenmand for de børn, der ønsker dette. Vi vil gerne have at børnene møder senest 7.30 hvisde skal have morgenmad, så de har tid til at nyde maden inden de skal i skole.

Der serveres havregryn, cornflakes, groft brød (ofte hjemmebagt ), ost, marmelade og mælk.

Vi tilstræber at gøre måltidet hyggeligt, om vinteren tændes der ofte levende lys, og vi har god tid ved morgenbordet.

Eftermiddagsmad:

Der serveres et lille let måltid om eftermiddagen. Ofte er børnene med til at lave maden og servere den for de andre børn. Maden er typisk: Brød, pasta, kartofler, mælk, ymer. Vi tilstræber at børnene får sund og nærende kost for forholdsvis små penge. Ind imellem bager vi en kage, eller har værksteder hvor vi bager til jul m.m.

Maden serveres i tidsrummet mellem 13 og 15. Hvis børnene ikke kan lide maden, opfordrer vi dem alligevel til at smage. Ellers har vi gulerødder, groft knækbrød eller rugbrød. Vi opfordrer dem også lige til at kigge i madpakken en gang til, hvis de er mere sultne.

Vi er meget glade for bidrag i form af frugt og bær.Hvis I forældre en dag får lyst til at lave kage, pizza eller andet til børnene er det meget velkomment, men vi vil gerne vide, så vi kan have det med i planlægningen.

FORÆLDRESAMARBEJDE:

SFO deltager ved indskolingens forældresamtaler 1 gang om året

Derudover er det altid muligt at aftale samtaler efter behov.

Vi informerer om vores aktiviteter via nyhedsbreve, opslag og hjemmesiden / forældreintra

www.bro-skolen.dk

Kontaktpersonerne samarbejder med lærerne om at sikre barnest trivsel.